Gubernur Jawa Barat

Aher nalika seminar hadir di Universitas Gadjah Mada, Nov., 2015.

H. AHMAD HERYAWAN Tempat / tanggal lahir: Sukabumi / Juni 19, 1966 PENDIDIKAN – SD Sakola Selaawi lulus 1980 – SMP Sukaraja lulus 1983 – SMA Negeri 3 Sukabumi lulus 1986 – Fakultas Syariah Institute of Islam sarta Élmu Pengetahuan Arab (LIPIA) lulus sareng LC gelar. (Lisensi) kalayan nilai alus teuing dina taun 1992. – husus Dokter (Dokter Honoris Causa) ti Youngsan University, Busan, Koréa Kidul. – Dokter Honoris Causa dina widang agama Islam konstitusional (Siyasah Syaríyyah) ti Universitas Islam Nasional (UIN) di Bandung. PANGHARGAAN TI PAGURON LUHUR 1. Adi Utama Bakti Ganesa Prajamanggala, Institut Téknologi Bandung, dina taun 2011, pikeun layanan na kumawula di konstruksi sarta ngembangkeun elmu, teknologi jeung kasenian di Jawa Kulon. 2. Kalolobaan dibédakeun Juara Award Planning keur Kamekaran Metropolitan, Institut Téknologi Bandung, dina 2013, dina prakarsa jeung inovasi pikeun ngembangkeun Metropolitan na Center Tumuwuh di Jawa Kulon. 3. Main Padjadjaran, ti Unpad di Bandung, dina 2013, kanggo kumawula jeung jasa beredar di promosi jeung ngamekarkeun SDM pikeun perbaikan Dewan Asasi Manusa Development (IPM), Jawa Kulon.

Aher on IBRAF 5 Konférénsi sapuk kana lima titik.

PENGHARGAAN NASIONAL

1. Narima 172 National Level Award ti Sagala rupa ministries sarta institusi, dina kapasitas minangka Gubernur Jawa Kulon dina periode Juni 2008-Désémber 2014, kaasup opat (4) Satya Lencana tina Présidén Republik Indonésia. 2. Ngarobah Pamingpin Award 2011 ti koran Republika.

RIWAYAT PEKERJAAN

Sanggeus lulus ti kuliah, Ahmad Heryawan mimiti karir salaku guru jeung da’wah. Anjeunna ngajarkeun di sababaraha Paguron Luhur, antara séjén: Dosen Fakultas Arab jeung Islam MT, dina Lembaga Dakwah Al-Hikmah Jakarta 1992-1994; Fakultas di Universitas Ibnu Khlaldun Usuludin Bogor 1994-1996; Wakil Ketua Déwan Jakarta Kota 1999-2008, sarta Gubernur Jawa Barat taun 2008 nepi ka kiwari.

KARIER POLITIK

Ahmad Heryawan karir di pulitik dimimitian ku ngagabung babarengan Partéi Kaadilan (kiwari PKS). Ahmad Heryawan kapilih hiji anggota legislatif Jakarta taun 1999; Salaku Wawakil Pupuhu DPRD Propinsi DKI Jakarta di 2004-2009. Taun 2008 kapilih Gubernur Jawa Barat, 2008-2013, jeung ieu deui-kapilih jadi Gubernur Jawa Kulon pikeun période 2013-2018.